Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر کوشا با تشریح اختلاف قضات با مجلس در خصوص اعطای پروانه وکالت گفت: ما پروانه را بر اساس قانون صادر می‌کنیم و منتظر نتیجه نهایی طرح تسهیل هستیم. - اخبار اجتماعی -

جعفر کوشا، رئیس اسکودا در گفت‌وگو با خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به اینکه آیا تعیین ظرفیت در آزمون وکالت 1400 بر اساس طرح تسهیل خواهد بود یا طبق رویه سابق انجام خواهد شد، گفت: طرح تسهیل هنوز به نتیجه نرسیده است و فکر می‌کنم شاهد یک ماراتن در تصویب آن باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اجرای مواد این طرح ابتدا باید قانون تسهیل تصویب و ابلاغ شود که به نظر نمی‌رسد تا 20 اسفند که زمان برگزاری آزمون وکالت 1400 است، این طرح به قانون تبدیل شود؛ بنابراین تعیین ظرفیت بر اساس رویه سابق خواهد بود.

وی در ادامه درباره واکنش تند جمع زیادی از قضات درباره یکی از بندهای طرح تسهیل که قضات متقاضی پروانه وکالت را ملزم به شرکت در آزمون وکالت می‌کند، گفت: الزام قضات برای شرکت در آزمون وکالت و اعطای پروانه وکالت پس از قبولی در این آزمون که یکی از بندهای طرح تسهیل در ابتدای تصویب بود که به واکنش منفی جمع زیادی از قضات انجامید. این طرح از شورای نگهبان به مجلس بازگشت و الان بحث 20 سال و 10 سال سابقه قضاوت مطرح است و در عین حال مجلس اعظای پروانه بدون آزمون به قضات را تبعیض می‌داند و با آن مخالف است و اصرار دارد که باید آزمون بدهند اما شورای نگهبان می‌گوید که وکیل شدن قضات بدون آزمون باشد.

رئیس اسکودا با بیان اینکه؛ طبق آنچه چشم‌انداز این مباحث نشان می‌دهد، به نظر نمی‌رسد طرح تسهیل به این زودی به قانون تبدیل شود، ادامه داد: حالا در فرض که تصویب شد، قانون می‌شود و آیین‌نامه در مقابل قانون قرار نمی‌گیرد و در این صورت ما قانونی داریم که باید اجرا شود. اما تأکید می‌کنم ر آزمون وکالت 1400 بر اساس ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت ظرفیت‌ها را مشخص خواهیم کرد و این آزمون ارتباطی با طرح تسهیل و آیین‌نامه اجرایی 1400 ندارد.

وی در ادامه انتقادی به طرح تسهیل وارد ساخت و طی آن بیان کرد: درباره قضات ماده قانونی داشتیم مبنی بر اینکه اگر یک قاضی 5 سال قضاوت کند، در صورت تقاضا و خروج از بدنه قضاوت، کانون‌های وکلا به او پروانه دهند. اما طرح تسهیل اعلام کرده که این قضات متقاضی پروانه وکالت باید مانند دیگر متقاضیان آزمون بدهند و در صورت قبولی پروانه را دریافت کنند. اینجا دو رویکرد مورد توجه است؛ اگر شما می‌خواهید اشتغالزایی کنید تا جوان‌ها بیایند، نباید قضات را وارد کنید، چون اینها از روابط بهره‌مند هستند و بیشتر پرونده‌ها به سمت آنها می‌رود. اما اگر هدف طرح تسهیل این است که قضات وارد چرخه وکالت نشوند، مستقیم بگوید که پروانه دادن به قضات ممنوع است، نه اینکه بگوید قضات باید آزمون دهند.

کوشا ادامه داد: برای قضات و کسی که مثلاً قاضی دیوان عالی کشور است، آزمون دادن مقداری سخت است؛ اینکه بیاید آزمون دهد و در مقابل کارمند دادگستری بدون آزمون 9 ماه کارآموزی کند و پروانه بگیرد، صورت خوبی ندارد. اگر ما می‌خواهیم اشتغالزایی کنیم، جوان‌ها باید بیایند. قاضی بازنشسته ارتباطات دارد و پرونده‌ها را می‌گیرد و جوان بیکار می‌ماند. این طرح منافی هدف اشتغالزایی است.

وی درباره واکنش اتحادیه سراسر کانون‌های وکلای دادگستری ایران به اعتراض قضات به این بند از طرح تسهیل گفت: ما در این قضیه که قضات آمدند حرکت جمعی کردند و در یزد و گیلان و برخی استان‌ها اظهار نظرهایی کردند، وارد نشدیم؛ به دلیل اینکه ما باید پروانه را صادر کنیم و قانون هم مشخص خواهد کرد و به ما خواهد گفت که پروانه را صادر کنیم یا نه.

رئیس اسکودا افزود: هرگاه مجلس مسأله‌اش با شورای نگهبان حل شد؛ یا اینکه این طرح برای حل اختلاف به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و در آنجا تصمیم‌گیری نهایی اتخاذ شود و در پایان وقتی قانون تسهیل صدور مجوزها تصویب و ابلاغ شود، مشخص خواهد شد که قاضی با چه سابقه‌ای و به چه نحوی می‌تواند پروانه را دریافت کند و ما هم تابع قانون خواهیم بود و بر اساس قانون پروانه را صادر خواهیم کرد.

کوشا ادامه داد: وقتی به قضات می‌گفتیم که در خصوص طرح تسهیل پشت قضیه بایستید تا وکلا به مسلخ نروند، این قضات نیامدند و گفتند که ما مشکلی نداریم و بعد که متوجه شدند که به قضات بدون قبولی در آزمون، پروانه وکالت تعلق نمی‌گیرد، آمدند این طرح را دچار اشکال دانستند و در شورای نگهبان شرح دادند که بر اساس اصل سوم قانون اساسی این تبعیض است. به هر حال این بحث قضات است و ما ورود نمی‌کنیم و معتقدیم که تصمیم در این باره با مجلس است.

آیا شورای نگهبان با حذف رانت و انحصار در آزمون وکالت موافقت می‌کند؟

قضات و نمایندگان مجلس فقط با قبولی در آزمون وکالت وکیل می‌شوند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قانون انحصار ظرفیت پذیرش وکیل آزمون وکالت اسکودا قانون انحصار ظرفیت پذیرش وکیل آزمون وکالت اسکودا آزمون وکالت پروانه وکالت شورای نگهبان رئیس اسکودا طرح تسهیل بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۳۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود قاعده مند دولت به اربعین، ارائه خدمات را تسهیل کرده است

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس کاظمی در اولین جلسه ستاد مرکزی اربعین استان قزوین در سال جاری با بیان اینکه گره خوردن خدمت به نام اربعین و سیدالشهدا توفیقی است که باید قدر آن را بدانیم، تصریح‌کرد: بیش از یک دهه است که شاهد انسجام مدیریتی و ظرفیت‌های مردمی در حوزه اربعین هستیم، این انسجام سال به سال در حال افزایش است؛ در این سال‌ها با ورود قاعده‌مند دولت، مجموعه خدمات ارائه شده در ایام اربعین به طور قابل توجهی رشد و ارتقا پیدا کرده است، ما نیز در استان با تکیه بر همین تجربه این مسیر را با قدرت بیشتری دنبال می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در استان قزوین اقدامات خوبی در حوزه خدمات رسانی در ایام اربعین شکل گرفته است که می‌توان به ارائه خدمات حمل و نقل، توزیع یک میلیون بطری آب معدنی، تأمین کولرهای مورد نیاز مواکب اشاره کرد؛ در سال جاری نیز باید نیازهای حوزه‌ی آموزش، امنیت و فرهنگی احصا شود و مطالعه صورت بگیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین بیان کرد: کارهای گذشته را باید استمرار و در عین حال خدمات را گسترش دهیم، با مرور تجربه‌های گذشته می‌توان اقدامات بهتری ارائه داد؛ چندین گلوگاه در حوزه اربعین وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد که مهمترین آن مسئله گذرنامه است، البته سال گذشته با برنامه ریزی درست فراجا با کمترین اعتراض در حوزه گذرنامه در سطح کشور مواجه بودیم و در استان عملکرد خوبی داشتیم، امسال نیز باید تلاش کنیم که این هماهنگی و برنامه ریزی صورت بگیرد و اعتراض‌ها نیز به حداقل ممکن برسد.

وی افزود: گلوگاه بعدی حمل و نقل است که باید بر حمل و نقل داخل کشور تا مرز تمرکز کنیم، در این حوزه می‌توان از ظرفیت‌های مردمی استفاده کرد تا خدمات کامل‌تری ارائه دهیم و فشار کمتری به ناوگان حمل و نقل جاده‌ای وارد شود.

کاظمی یادآور شد: در این مدت باقی مانده باید کمیته‌های ستاد اربعین به سرعت تشکیل و احکام اعضای آن صادر شود تا به نحو احسن اقدامات مورد نیاز پیگیری شود.

کد خبر 6094744

دیگر خبرها

  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • عباسی: : تضارب آرا در مجلس امری طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است/ وحدت در حل مشکلات مردم و اقتدار نظام اولویت اصلی مجلس است + فیلم
  • ورود قاعده مند دولت به اربعین، ارائه خدمات را تسهیل کرده است
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • امیدوارم در مجلس آینده همکاری‌ها با دولت بهتر شود
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • تنگنای معیشتی کارگران در سال ۱۴۰۳/ جامعه کارگری مخالف ورود مجلس به موضوع تعیین مزد است
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳